2525
More than just an API™
Menu

Aspen API. Over Aspen API

Wat bieden wij jou

Bij Aspen API in Oss werk je samen met zo’n 850 trotse collega’s. We zijn onderdeel van een internationaal API-netwerk en toonaangevende geneesmiddelenfabrikant met het hoofdkantoor in Zuid-Afrika, de Aspen Pharma Group. Los van functie, zijn we allemaal gewoon collega’s, die elkaar met respect behandelen, samenwerken en elkaar willen helpen. We doen wat we zeggen en als we een kans zien, nemen we initiatief om hier iets mee te doen. En dat kan ook want de deuren staan bij iedereen open. Onze SPARK cultuurprincipes zijn de voorwaarden voor ons succes.

Aspen API in Nederland

We bestaan al bijna 100 jaar, we zijn trots op onze rijke geschiedenis, die aan de basis stond van de farma-industrie in Nederland en bouwen vandaag de dag nog steeds aan onze ambitie. In Oss ontwikkelen en produceren we betaalbare, hoogwaardige, generieke chemische en biochemische Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s). De actieve bestanddelen in medicijnen. Zo dragen we bij om het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren.

Aspen API Moleneind Oss
Aspen API South Africa

Aspen API internationaal

Bij Aspen API ontwikkelen en produceren we betaalbare, hoogwaardige, chemische en biochemische Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s). De actieve bestanddelen in medicijnen. Zo dragen we bij om het leven van patiënten wereldwijd te verbeteren. We maken meer dan 50 verschillende API’s zoals heparine, hormonen, peptiden en steroïden. Deze worden verwerkt tot onder meer bloedverdunners, spierverslappers, anticonceptie en anesthesiemiddelen.

Het begon in 1923… Al bijna 100 jaar ontwikkelen en produceren

Al bijna 100 jaar ontwikkelen en produceren we in Oss complexe, hoogwaardige Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s), de werkzame bestanddelen van medicijnen. We zijn trots op onze lange geschiedenis en ervaring.

Salomon (Saal) van Zwanenberg, algemeen directeur van NV Zwanenberg Slachterijen en Fabrieken in Oss zocht naar toepassingen voor slachtafval. Hij kwam in contact met Ernst Laqueur, hoogleraar farmacologie, die bezig was insuline te isoleren uit alvleesklieren van varkens. In 1923 richtten ze de NV Organon op. Een voor die tijd unieke alliantie tussen wetenschap en industrie. Organons insuline werd een wereldsucces. In de jaren zestig pionierde Organon de anticonceptiepil Lynciol. Deze pil en de opvolgers daarvan worden nog steeds wereldwijd door miljoenen vrouwen geslikt.

  • All sites
  • Africa Middle East
  • Americas
  • Asia
  • Australasia
  • Europe CIS