2525
More than just an API™
Menu

Aspen API. Geschiedenis

Al bijna 100 jaar ontwikkelen en produceren we in Oss complexe, hoogwaardige Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s), de werkzame bestanddelen van medicijnen. We zijn trots op onze lange geschiedenis en ervaring.

Het begon in 1923…

Salomon (Saal) van Zwanenberg, algemeen directeur van NV Zwanenberg Slachterijen en Fabrieken in Oss zocht naar toepassingen voor slachtafval. Hij kwam in contact met Ernst Laqueur, hoogleraar farmacologie, die bezig was insuline te isoleren uit alvleesklieren van varkens. In 1923 richtten ze de NV Organon op. Een voor die tijd unieke alliantie tussen wetenschap en industrie. Organons insuline werd een wereldsucces. In de jaren zestig pionierde Organon de anticonceptiepil Lyndiol. Deze pil en de opvolgers daarvan worden nog steeds wereldwijd door miljoenen vrouwen geslikt.

Tussen onze beginjaren en nu is er altijd veel vraag geweest naar onze expertise en innovatieve manier van denken. Het resultaat was overnames door Diosynth, Schering-Plough en MSD. In 2013 zijn we overgenomen door de Aspen Pharma Group. En onderdeel van hun API-divison ‘Aspen API’. Die bestaat uit Aspen API in Oss en Boxtel (Moeders voor moeders), Fine Chemical Corporation (FCC) in Zuid-Afrika en een productielocatie in Sioux City, Iowa in VS.

Vandaag de dag

Aspen API in Oss is een wereldwijde leverancier en één van de bekendste producenten van hormoon-API’s (steroïden) en andere complexe Highly Potent API’s. Onze producten worden wereldwijd verwerkt tot medicijnen. We staan bekend om de productie van Heparine Sodium (bloedverdunners), Chorionic Gonadotrophin (zwangerschapsbevordering) en verschillende peptiden.

Wij produceren al meer dan 100 jaar complexe API’s

  • All sites
  • Africa Middle East
  • Americas
  • Asia
  • Australasia
  • Europe CIS