Historie Aspen Oss B.V.

Aspen Oss B.V. heeft een lange geschiedenis in de productie van Active Pharmaceutical Ingredients (API’s), dat zich uitstrekt over 90 jaar. Onze activiteiten begonnen in 1923, toen Organons oprichter en eigenaar van een slachthuis Saal van Swanenberg dierlijke componenten ging gebruiken voor de productie van insuline voor farmaceutisch gebruik.
Sinds die tijd zijn onze activiteiten geleidelijk uitgebreid. Wat heeft geleid tot onze huidige positie als wereldwijde leverancier en één van ‘s werelds meest bekende producenten van chemische en biochemische actieve ingrediënten.

Traditioneel gezien zijn onze belangrijkste gebieden gezondheid van vrouwen (anticonceptie en vruchtbaarheid), anesthesie en neurowetenschappen geweest. Daarnaast produceren we een aantal actieve ingrediënten speciaal voor onze externe klanten.
De eerste 50 jaar van ons bestaan hebben we geopereerd onder de naam Organon. In 1971 is het bedrijf Diosynth opgericht, gewijd aan de API productie. Diosynth was een zusterbedrijf van Organon onder de paraplu van de Nederlandse multinational Akzo Nobel.

In de afgelopen decennia zijn de volgende overnames geweest:
2005: het herintegreren van de activiteiten van Diosynth in Organon;
2007: de overname van Organon Biosciences door Schering-Plough;
2009: de fusie van Merck & Co en Schering-Plough. Merck staat buiten de VS en Canada bekend als MSD;
Oktober 2013: overname van de API-activiteiten door Aspen Pharmacare (Zuid-Afrika).

Hoewel onze naam afgelopen jaren meerdere keren is veranderd, zijn onze activiteiten hetzelfde gebleven. Wij zijn een wereldwijde speler op het gebied van hoogwaardige actieve ingrediënten.